TTV Wijhe doorbreekt de grens van 100 leden

18 Februari 2019 - 13:37

De Tafeltennisvereniging Wijhe blijft maar groeien. Waar veel verenigingen het moeilijk hebben om leden vast te houden of te werven, zit de TTV Wijhe fors in de lift. Deze maand heeft de club zelfs de grens van 100 leden doorbroken en telt nu 104 leden. Afgelopen vier jaar tijd steeg het ledenaantal met ruim 40%.


Volgens voorzitter Adri de Koning zijn er meerdere redenen voor de populariteit van zijn club. ‘Een van de belangrijkste is dat we naast tafeltennis ook dynamic tennis aanbieden. Meer dan de helft van onze leden beoefent deze snel groeiende sport. Dankzij ons eigen clubgebouw kunnen leden op veel verschillende momenten spelen tegen een lage contributie. Ook waarderen onze leden de gezelligheid en saamhorigheid waar we als club voor staan. Zo kunnen ze meedoen aan allerlei gezelligheidstoernooien, feestavond en oudejaarsborrel. Onze vernieuwde kantine is populair net als ons clubblad de Mepper, waarvan vorig jaar de 500e editie verscheen.’

Blij met jongeren
Ook binnen de TTV Wijhe is sprake van vergrijzing. Adri de Koning: ‘We zijn dan ook blij dat ook jongeren de weg naar onze club weer vinden. Zo werden onlangs Nick, Nino, Bob, Pepijn en Juul lid van onze club. Zij hebben allemaal al wat ervaring met tennis of tafeltennis en ontdekten dat dynamic tennis daar heel mooi op aansluit. Ze maakten de gratis proefmaand niet eens vol en besloten al snel lid te worden. Met hun drukke tijdschema’s en hoge bezettingsgraad van het clubgebouw gaan ze flexibel om. Zij spelen wisselend op een vrije zaterdag- of zondagmiddag of maandagavond.’

Maximum aantal?
Adri maakt zich nog niet direct zorgen om de gestage groei. ‘We gaan flexibel om met de capaciteit en ook de leden passen zich aan. Zo stemmen enkele dynamic tennisgroepen via een whattsappgroep af wie er komen spelen. Wordt de groep die dag te groot, dan verlengen ze de speelduur en splitsen ze zich op in een vroege en late groep. Zo komt iedereen ruim voldoende aan spelen toe.’

Toekomstplannen
TTV Wijhe staat niet stil. ‘We gaan onze naam aanpassen, waardoor er meer aandacht is voor dynamic tennis en gaan plannen maken hoe we ook in de toekomst een gezonde vereniging blijven met een sportaanbod voor alle leeftijden’, besluit Adri.Country & western feestavond

11 Februari 2019 - 08:38

Gesignaleerd: ruim 60 cowboys, cowgirls en zelfs twee loslopende cows. Vuurwapengevaarlijk en onder invloed van een hoge dosis positieve vibes. Voor het laatst gezien op 12 januari op de prairie aan De Lange Slagen. Betreden is geheel voor eigen risico.


Niet gevreesd. De durfals werden beloond. Alle bezoekers van de TTV Saloon waanden zich die avond compleet in het wilde westen. Iedereen had zich gekleed naar het thema Country & Western. Een enkeling nam haar rol wel erg serieus door op het stro een vreemde move te maken en een vermeende ZWEEPSLAG op te lopen. Wel jammer van haar rock en roll moves die ze die avond niet meer kon tonen. Gelukkig is ze inmiddels bijna hersteld en hoopt ze op een jaren ’60 party op het volgende feest.

Hoe dan ook de strobalen, doppinda’s, het decor, de spareribs, countrymuziek en de ‘livebeelden’ uit het wilde westen maakten het plaatje compleet. De trouwe leden waren afgelopen jaren al bekend met de beruchte TTV-themafeesten; de nieuwe leden keken hun ogen uit.

De feestcommissie had ook dit jaar passende activiteiten bedacht. De speelkaart bij binnenkomst bleek te horen bij de groep waarin je was ingedeeld. Zo werden alle leden gehusseld en leerde je ook andere cowboys en -girls kennen. Natuurlijk mocht een quiz ook deze avond niet ontbreken. De kennis over de countrymuziek, de geschiedenis, westerns en topografie bleek ruimschoots aanwezig. De Schoppen scoorden net iets beter dan de rest.

Een van de hoofdacts was het optreden van de Oude Grijze Buffel Metworst. Oef oef. Hij sprak aan alle krijgers en squaws zijn zorgen uit over het hoge grijze gehalte van de stam. Tijd voor een tweede leg! Ik ben benieuwd of het aanroepen van de geesten met Hoe Hoe Moe Moe Da het inwonertal van Wijhe komend najaar een boost zal geven. De Oude grijze buffel en zijn indianenknecht genoten zichtbaar van de mooiste wigwam in de regio en hoopten dat vele andere stammen hier ook kennis komen maken.

Na het afscheidslied van de grote beer was het weer tijd voor de inwendige mens. Met dank aan meesterhapjesmaker Martin en de barjongens Nick en Mark voor hun tomeloze inzet. Top gedaan jongens & tot volgend jaar. Voor of achter de bar.

Voorzien van verse drankjes gingen we verder met een line dance demonstratie door Be Zoetewij uit Windesheim. Hop, Hop. In no time was de zaal vol heupswingende en benenzwaaiende cowboys en -girls. Enkelen bleken duidelijk ervaren, maar ook de rest had het snel onder de knie. Dat was maar goed ook, want iedere groep mocht enkele dansers voordragen voor het tweede spel: de line dance game. Opnieuw bleken de Schoppen het beste beentje voor te zetten.

De slotact van de avond was hilarisch. Vier finalisten (van iedere groep 1) mochten in de arena een demonstratie stokpaardjerijden geven. Anky met haar Olympic Bonfire zouden jaloers zijn op de acts van Tonny, Ina, Jan Jaap en Guus. De piaffe, passage, draf en pas: alles kwam moeiteloos en zelfs zonder weigering of stijgering voorbij. Het publiek, maar ook de jury en organisatie vonden het geweldig. Ook dit onderdeel werd trouwens gewonnen door de Schoppen.

De feestavond was natuurlijk nog lang niet afgelopen. Tot ver in de zondag werd er nog volop gedanst, gedronken, gekletst, gegeten en gelachen. Hoe tof is het dan dat de volgende ochtend om 10.30 uur alweer een groep vrijwilligers klaar stond om te helpen met opruimen en schoonmaken.

Bedankt voor jullie komst en enthousiasme, hulp bij het opbouwen en opruimen, het lenen van apparatuur en decor (Jambalaya), planten (Groot Koerkamp) en de vrije gift na afloop. Tot volgend jaar (suggesties voor thema’s kunnen weer worden ingediend).
Benieuwd naar alle andere foto’s? Kijk dan snel in het fotoalbum.

Met feestelijke groet,
Jos, Martin, Johan en HerbertJosé, Jan, Willem en Tom clubkampioenen 2018

10 Februari 2019 - 00:49

Afgelopen weken werd in drie groepen volop gestreden voor de titel tafeltennisclubkanpioen 2018. José Eijkelkamp, Jan Heideman en Willem Camphorst mogen deze titel in 2019 met eer dragen.

Als eerste kwamen de competitiespelers in actie. José Eijkelkamp wist hierbij Guus Bergevoet en Harrie Geerligs voor te blijven. Bij de dinsdagrecreantengroep versloeg Jan Heideman in de finale Herbert Heuvink. Ben Ruiter eindigde op een verdienstelijke derde plaats. Bij de zaterdagrecreantengroep werd Willem Camphorst kampioen. Tweede was Kaj Schurink. Gerrit Voskes werd derde.

De jeugdleden speelden hun clubkampioenschappen in januari. Na een bloedstollende laatste ronde werd Tom Woesthoff kampioen voor de broertjes Esselink: Tom werd tweede en Niek pakte de bronzen plek.Matzerschool wint Albert Heijn Scholieren Tafeltennistoernooi

6 Januari 2019 - 00:41

Tijdens de Kerstvakantie hebben tientallen kinderen meegedaan aan het Albert Heijn Tafeltennis scholierentoernooi en Kindertafeltennisfeest. De TTV Wijhe organiseerde deze activiteiten al voor de 46e (!) keer. Het was op 3 en 4 januari gezellig druk in het vernieuwde clubgebouw aan De Lange Slagen. Na 3 jaar Sint Jozefschool won dit keer de Matzerschool de schoolwisselbeker.


Op donderdag 3 januari 2019 werd eerste het Albert Heijn Scholieren Tafeltennistoernooi gespeeld. Hieraan deden 18 leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 mee van vier basisscholen: Sint Jozef, de Horizon, Matzerschool en OBS de Peperhof.

Jongens/meisjes groep 5/6
Alle kinderen uit de groepen 5 en 6 speelden in een achtkamp tegen elkaar. Iedereen moest dus zeven wedstrijden spelen. Wouter Bakker won al zijn wedstrijden en eindigde dus als eerste.
Anouk ten Klooster en Kris Pollemans streden om de tweede plaats Anouk won van Kris en eindigde daarom op de tweede plaats en Kris werd derde.

Jongens/meisjes groep 7/8
In deze leeftijdscategorie deden 10 kinderen mee, verdeeld over twee vijfkampen. De nummers en 1 en 2 van iedere poule speelden kruisfinales. In Poule A werd Daniëlle Mulder eerste en Pim Meiberg tweede. In poule B werd Kyra Mulder eerste en Fieke Nijkamp tweede. In de kruisfinales won Fieke van Daniëlle en Kyra van Pim (in 3 spannende games). In een spannende partij won Pim van Daniëlle de strijd om de derde plaats. In een geweldige finale was opnieuw het onderlinge verschil erg klein. Kyra Mulder bleek net iets sterker Fieke Nijkamp.

AH-Kindertafeltennisfeest
Op vrijdag 4 januari deden tien kinderen van de groepen 3 en 4 mee aan het Albert Heijn Kindertafeltennisfeest. Alle spelletjes waren gerelateerd aan tafeltennis en vroegen om de nodige behendigheid. De kinderen hadden er duidelijk plezier in. Jelle Wiegel won de meeste punten en werd eerste. Alle kinderen ontvingen en verrassing en een oorkonde. Vier gelukkigen wonnen met de trekking een vrijkaartje van Ballorig.

Voor iedereen: 1 maand gratis 1 tafeltennissen
Alle kinderen die de smaak te pakken hebben (ook als je niet hebt meegedaan) zijn van harte welkom bij TTV Wijhe. Ze mogen een maand gratis komen trainen. Pas daarna hoeven ze te beslissen of ze wel of niet lid willen worden. De trainingen zijn op maandag van 18.30 tot 19.30 uur en op donderdag van 18.30 tot 20 uur. Kom gerust eens langs. Batjes en balletjes zijn er genoeg.

Groep 5 en 6 / jongens en meisjes:
1) Wouter Bakker
2) Anouk ten Klooster
3) Kris Pollemans
4) Jasmijn Schoot Uiterkamp

Groep 7/8 jongens en meisjes:
1) Kyra Mulder
2) Fieke Nijkamp
3) Pim Meiberg
4) Daniëlle Mulder


AH Kindertafeltennisfeest
1) Jelle Wiegel
2) Flore Schoot Uiterkamp
3) Maud Jansen
4) Maren Dollenkamp

Meer foto's van het Albert Heijn Scholierentoernooi en Kindertafeltennisfeest vind je in dit fotoalbum.


Laatste nieuws

TTV Wijhe doorbreekt de grens van 100 leden

De Tafeltennisvereniging Wijhe blijft maar groeien. Waar veel verenigingen het moeilijk...

lees meer

Country & western feestavond

Gesignaleerd: ruim 60 cowboys, cowgirls en zelfs twee loslopende cows. Vuurwapengevaarlijk...

lees meer

José, Jan, Willem en Tom clubkampioenen 2018

Afgelopen weken werd in drie groepen volop gestreden voor de titel tafeltennisclubkanpioen...

lees meer

Matzerschool wint Albert Heijn Scholieren Tafeltennistoernooi

Tijdens de Kerstvakantie hebben tientallen kinderen meegedaan aan het Albert Heijn...

lees meer